TIAG verzorgt lezing tijdens Heliview conferentie

Rotterdam, 9 september 2010 – Pierre van Mouche verzorgt de lezing User Workspace Management tijdens de Heliview conferentie met als thema Applicatie en Desktop Delivery.

Op donderdag 9 september 2010 verzorgde The InterAct Group een lezing tijdens de Heliview conferentie in Rotterdam. Pierre van Mouche was spreker voor RES Software, een toonaangevende speler in het veld van workspace management en automatisering. Het thema van de conferentie was Applicatie en Desktop Delivery en de lezing van Pierre had betrekking op User Workspace Management. Dit onderwerp is snel in de belangstelling gekomen bij grotere bedrijven die hun werkplekken standaardiseren.

In zijn lezing gaat Pierre in op de grote veranderingen die hebben plaats gevonden en die van belang zijn bij de juiste positionering van standaardisatie. Daarbij komen onderwerpen als mondialisering en de snelle ontwikkeling van de informatie technologie aan bod. Maar veel belangrijker nog, zijn de verschillen tussen de generaties die we in de bedrijven aantreffen. De Veteraan is inmiddels vertrokken, de Baby Boomer vormt op dit moment de grootste groep in de bedrijven, Generatie X gaat deze rol binnenkort overnemen en de Millennial komt daarna. Bedrijven gaan op korte termijn grote problemen ondervinden bij de aansturing van de laatste drie generaties. Deze verschillen enorm en de regide standaardisatie van rond de eeuwwisseling is onbruikbaar voor de Millennial. Die verschillen negeren gaat misschien nog héél even werken, maar uiteindelijk is de Millennial toch de nieuwe medewerker. Het is de jonge, nieuwe en vooral innovatieve generatie. En bedrijven die menen de Millennial te kunnen blijven negeren, zullen zich geconfronteerd zien met concurrenten die hen voorbijstreven.

User Workspace Management gaat in op de aanpak die het mogelijk maakt de Baby Boomer een vertrouwde standaard werkplek te geven én de Millennial een (centraal beheerde en gecontroleerde maar) behoorlijk vrije en individuele werkplek. Een balans tussen twee werelden waar de Baby Boomer tussenin zit.


Gerelateerde artikelen