Start-up begeleiding is een bijzondere vorm van coaching en advies. De begeleiding is primair gericht op startende ondernemers, maar desgewenst kunnen ook ervaren ondernemers die een nieuwe business willen beginnen er gebruik van maken.

Start-up begeliding begint meestal bij de uitwerking van het idee van de opdrachtgever; het idee om een nieuwe business te bouwen. Het idee wordt uitgewerkt en geëxploreerd. Altijd wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. En ook vindt de nodige desk research plaats om vast te stellen of er potentiële concurrenten zijn. Of om te kijken naar concurrerende producten of diensten. Risico’s worden in kaart gebracht en potentiële klanten gezocht en geconsulteerd.

Samen wordt een business plan opgesteld. Hierin komen onderwerpen aan bod die voor de startende ondernemer veelal nieuw zijn. Onderwerpen zoals financiering, huisvesting, risico-afdekking, marketing plan, acquisitie aanpak enz. Onderwerpen die veel aandacht vragen – aandacht die de startende ondernemer veel liever aan zijn product of dienst zou besteden. Maar het zijn ook onderwerpen die noodzakelijk zijn om succesvol te worden en te blijven.

TIAG heeft meerdere start-ups met succes begeleid en beschikt over de nodige praktische tips en ervaring. Wij helpen graag een succesvolle onderneming te bouwen!


Gerelateerde artikelen