Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het imiteren van ideeën en toepassingen uit de natuur om menselijke vraagstukken op te lossen, te verbeteren en duurzamer te maken.

Het aantal veranderingen waarmee mensen thuis, op school en tijdens hun werk worden geconfronteerd neemt alsmaar toe. Dat vereist een hoge mate van flexibiliteit, van aanpassingsvermogen en inlevingsvermogen. En van voortdurend bijleren.

Het leven op aarde bestaat inmiddels ruim 3,8 miljard jaar en in die periode hebben enorm veel veranderingen plaats gevonden waarbij de natuur een enorm aanpassingsvermogen blijkt te hebben.

Biomimicry is een zeer serieuze wetenschap. Ze kijkt naar de natuur en gebruikt die als maatstaf, model en mentor. Veel problemen waarmee wij worden geconfronteerd heeft de natuur al opgelost en kunnen ook door ons worden gebruikt.

The InterAct Group is gecertificeerd in Biomimicry Business Change Management, verzorgt workshops, trainingen en kennismakingssessies om u en uw organisatie met Biomimicry kennis te laten maken.


Gerelateerde artikelen